Do wypieku biszkoptów używamy jedynie pełnowartościowych składników, nigdy mieszanek piekarskich. Dzięki temu ciasto ma wyjątkowy kolor, smak i zapach.
Masy maślane powstają na bazie prawdziwego masła.
Musy śmietanowe powstają z doskonale dobranej proporcji między wysokiej jakości śmietanką oraz serkiem mascarpone, co gwarantuje wyśmienity smak i niepowtarzalny aromat - bez sztucznych usztywniaczy.
Torty słodzimy w niewielkim stopniu, by podkreślić smak, ale by wypiek nie był mdlący. Najsłodszym elementem tortu jest masa cukrowa pokrywająca część tortów oraz z której tworzone są dekoracje.
- Nasze smaki to:
- Śmietanowy - waniliowe lub kakaowe biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną z serkiem mascarpone
- Czekoladowy - waniliowe lub kakaowe biszkopty przedzielone musem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady w doskonałych proporcjach. Aksamitny, delikatnie słodki smak dopracowany na tyle, by krem pozostał słodki, jednak nie mdlący; bez gorzkości gorzkiej czekolady. W zależności od indywidualnych smaków - może być z przewagą mlecznej bądź gorzkiej czekolady
- Truskawkowy - waniliowe biszkopty przełożone bitą śmietaną połączoną z esencjonalnym musem z polskich truskawek
- Malinowy - biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z polskimi malinami
- Advocaat - aromatyczny likier jajeczny Advocaat w połączeniu ze śmietaną i mascarpone tworzą cudowny, delikatny mus, którym przełożone są waniliowe biszkopty
- Cytrynowy - delikatne cytrynowe biszkopty i cytrynowy krem śmietanowy. Bardzo orzeźwiający. Idealny na letnie przyjęcia; lub bita śmietana połączona z sokiem cytrynowym.
- Czekoladowy ganache - dwie warstwy megaczekoladowego, bardzo wilgotnego ciasta (nie nasączanego ponczem) przełożone ekstremalnie czekoladowym kremem z gorzkiej i mlecznej czekolady. Tort z wierzchu pokryty również warstwą ganache. Dla zagorzałych wielbicieli czekolady
- Cappuccino - kakaowe biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z cappuccino i serkiem mascarpone.
- Kawowy - biszkopty nasączone likierem kawowym, przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z esencjonalną kawą espresso przygotowaną ze świeżo zmielonych ziaren i serkiem mascarpone.
- Biała czekolada - biszkopt waniliowy bądź czekoladowy przełożony przepysznym kremem z bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady
- Oreo - kakaowe biszkopty i pyszny krem śmietanowy z ciasteczkami Oreo. Trudno mu się oprzeć!
Dla przełamania smaku możemy torty wzbogacić o dodatek konfitury z czarnej porzeczki lub wiśniowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz