Smaki tortów

Nasze słodycze pieczemy ze składników najwyższej jakości. Używamy jedynie naturalnych, tradycyjnych składników, bez polepszaczy smaku, konserwantów czy słodzików.
Do wypieku biszkoptów używamy jedynie pełnowartościowych składników, nigdy mieszanek piekarskich. Dzięki temu ciasto ma wyjątkowy kolor, smak i zapach.
Masy maślane powstają na bazie prawdziwego masła.
Musy śmietanowe powstają z doskonale dobranej proporcji między wysokiej jakości śmietanką oraz serkiem mascarpone, co gwarantuje wyśmienity smak i niepowtarzalny aromat - bez sztucznych usztywniaczy.
Torty słodzimy w niewielkim stopniu, by podkreślić smak, ale by wypiek nie był mdlący. Najsłodszym elementem tortu jest masa cukrowa pokrywająca część tortów oraz z której tworzone są dekoracje.

  • Nasze smaki to:

  • Śmietanowy - waniliowe lub kakaowe biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną z serkiem mascarpone
  • Czekoladowy - waniliowe lub kakaowe biszkopty przedzielone musem z bitej śmietany, mascarpone i czekolady w doskonałych proporcjach. Aksamitny, delikatnie słodki smak dopracowany na tyle, by krem pozostał słodki, jednak nie mdlący; bez gorzkości gorzkiej czekolady. W zależności od indywidualnych smaków - może być z przewagą mlecznej bądź gorzkiej czekolady
  • Truskawkowy -  waniliowe biszkopty przełożone bitą śmietaną połączoną z esencjonalnym musem z polskich truskawek
  • Malinowy - biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z polskimi malinami
  • Advocaat - aromatyczny likier jajeczny Advocaat w połączeniu ze śmietaną i mascarpone tworzą cudowny, delikatny mus, którym przełożone są waniliowe biszkopty
  • Cytrynowy - delikatne cytrynowe biszkopty i cytrynowy krem śmietanowy. Bardzo orzeźwiający. Idealny na letnie przyjęcia; lub bita śmietana połączona z sokiem cytrynowym.
  • Czekoladowy ganache - dwie warstwy megaczekoladowego, bardzo wilgotnego ciasta (nie nasączanego ponczem) przełożone ekstremalnie czekoladowym kremem z gorzkiej i mlecznej czekolady. Tort  z wierzchu pokryty również warstwą ganache. Dla zagorzałych wielbicieli czekolady
  • Cappuccino - kakaowe biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z cappuccino i serkiem mascarpone.
  • Kawowy - biszkopty nasączone likierem kawowym, przełożone puszystą bitą śmietaną połączoną z esencjonalną kawą espresso przygotowaną ze świeżo zmielonych ziaren i serkiem mascarpone.
  • Biała czekolada - biszkopt waniliowy bądź czekoladowy przełożony przepysznym kremem z bitej śmietany, mascarpone i białej czekolady 
  • Oreo - kakaowe biszkopty i pyszny krem śmietanowy z ciasteczkami Oreo. Trudno mu się oprzeć!
Dla przełamania smaku możemy torty wzbogacić o dodatek konfitury z czarnej porzeczki lub wiśniowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz